Veelgestelde vragen

Heeft Rijschool Gerbrands nog leuke voordelen voor mij op financieel gebied?

Ja zeker!

Als je pakket 1, 2 of 3 afneemt bij ons en je betaalt deze in 1x, dan krijg je één gratis les.
En je kunt een gratis online theoriepakket krijgen. Dit doe je door binnen 3 weken een nieuwe kandidaat te laten aanmelden onder jou naam.
Heb je de nieuwe flyer van onze Rijschool gezien? Tegen inlevering van deze flyer krijg je namelijk een online theoriepakket cadeau.

Rijschool Gerbrands heeft ook cadeaubonnen. Misschien een goed idee voor op je verlanglijstje.

Heeft Rijschool Gerbrands een wachtlijst?

Ja wij hanteren een wachtlijst. We hebben de afgelopen tijd een explosie aan aanmeldingen gehad. Hierdoor kunnen de wachttijden erg wisselend zijn. Kwaliteit kent geen tijd, toch;). Als je je theoriecertificaat nog niet hebt behaald, gebruik dan de wachttijd om die te behalen. Als je namelijk je theoriecertificaat (al) op zak hebt, kan dit tijd en geld schelen om je rijbewijs te halen.

Je positie in de wachtrij kun je verhogen door je theoriecertificaat te behalen voordat je gaat rijden. Kandidaten die hun theoriecertificaat op zak hebben, kunnen voorrang krijgen op kandidaten die nog geen theoriecertificaat in bezit hebben. Hierdoor verkorten wij de wachttijd en is tussentijds stoppen (omdat je je certificaat nog niet hebt) niet nodig.

Wat voor rijlessen biedt Rijschool Gerbrands?

Wij hebben 2 auto’s. Een witte, Volkswagen Golf 8 handgeschakeld en een witte, Volkswagen T-ROC automaat. Je kunt bij ons dus terecht voor schakel en automaat rijlessen. Als je voor automaat rijlessen kiest, komt er per les (en examen) een toeslag bij van € 3,00.

Klik hier voor het volledige praktijkaanbod.

Heeft Rijschool Gerbrands een tip voor mij voordat ik ga beginnen met rijlessen?

Ja, één van de belangrijkste tips is: start op tijd met het leren van je theorie. Ben je nog geen 16,5 jaar dan is het verstandig dat je al begint met leren en dat je je theorie-examen hebt behaald vlak voor of rond je eerste rijles. De wachttijden van het CBR kunnen op lopen tot wel 20 weken. Je mag al theorie-examen doen als je 16 bent. Je theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Dus als jij dan binnen die tijd je rijbewijs hebt, hoef je niet opnieuw theorie te doen. Sinds 1 mei 2024 mag een rijschool geen praktijkexamen aanvragen als het theoriecertificaat nog niet in bezit is. Wij van Rijschool Gerbrands doen dit al vanaf het begin. Eerst theoriecertificaat en dan pas praktijkexamen aanvragen.  Op deze manier willen wij voorkomen dat je je praktijkexamen moet annuleren, omdat je je theorie-examen niet hebt behaald. Bekijk ons Theorie aanbod voor de mogelijkheden die Rijschool Gerbrands biedt.

Werkt Rijschool Gerbrands alleen met losse rijlessen?

Nee, Rijschool Gerbrands biedt verschillende mogelijkheden aan. Kijk bij aanbod & tarieven voor het volledige overzicht.

Hoe betaal ik mijn rijlessen bij Rijschool Gerbrands?

Rijschool Gerbrands werkt met facturen. De factuur (facturen) krijg je via de mail binnen en in de mail staat een link om te betalen via Ideal. Wij hebben een Mollie-account, hierdoor wordt betalen een fluitje van een cent.
Wil je niet betalen met Ideal, dan is er ook de mogelijkheid om de factuur via bankoverschrijving over te maken of het volledige bedrag contant (gepast) af te geven aan de instructeur.

Heeft Rijschool Gerbrands meerdere instructeurs?

Nee, Rijschool Gerbrands is een kleinschalige rijschool met één instructeur: Peter Gerbrands. Bij ziekte van Peter zullen de lessen opgeschort worden.

Wat is het lesgebied van Rijschool Gerbrands?

Wij rijden +/- in een straal van 15 km vanaf Rheden, maar wel als voorwaarde, dat jou ophaal-/wegbrenglocatie max. 30 minuten van Arnhem afligt. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de planning dat je zo kort mogelijk iemand achterin de auto hebt. Wij willen ‘taxirijden’ zo voorkomen.

Hoe zeg ik een rijles af?

Wij hebben het liefst dat je een rijles telefonisch afzegt, zodat wij meteen een nieuwe afspraak kunnen inplannen. Een rijles moet minstens 24 uur van te voren afgezegd worden. Doe je dat niet dan bereken wij een volledige lesprijs. Krijg je ons telefonisch niet te pakken stuur dan meteen een Whatsapp-bericht. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Lees ook artikel 3.5 van de algemene voorwaarden

 

Jullie hebben het over ‘wij’, wie is ‘wij’ bij Rijschool Gerbrands?

Rijschool Gerbrands is een familiebedrijf. Peter Gerbrands is eigenaar en de instructeur. Hij doet alles wat met de auto’s te maken heeft. En Cindy Maigret-Gerbrands, de partner van Peter, is mede-eigenaar. Zij doet veel achter de schermen zoals, social media, planning, administratie en contacten leggen met kandidaten/derden. Als je precies wil weten wie wij zijn, klik dan hier.

Zit ik bij (online) inschrijven meteen ergens aan vast?

Nee. Als je je inschrijft hebben wij eerst telefonisch contact. We hebben dan een kennismakingsgesprek. Wil je na het gesprek nog steeds bij ons rijden, plannen wij je eerste rijles in. Na de eerste rijles krijg je 2 formulieren mee, lesovereenkomst en toestemmingsformulier. Deze lever je, getekend, bij de eerst volgende rijles weer in. Vanaf dat moment zit je vast aan de lesovereenkomst. Lees ook de algemene voorwaarden voor een uitgebreide uitleg.

Als je je hebt ingeschreven en we krijgen na een maand geen contact met je dan verwijderen wij je inschrijving, zodat er plaats gemaakt kan worden voor iemand anders.